Westenholte
Westenholte is een buitenwijk die tussen Stadshagen, Spoolde, het Zwarte Water en de IJssel ligt. De wijk bestaat uit twee delen: Oud Westenholte en Westenholte Stins dat rond 1970 is bijgebouwd.
De wijk is de laatste jaren sterk veranderd. Niet alleen door de nieuwbouw, maar ook door de fietsbrug en de Rozentunnel tussen de wijk Stadshagen en Westenholte. De wijk heeft daardoor een minder geisoleerd plek in Zwolle gekregen, maar zonder het verlies van het dorpse karakter.
De wijk is aantrekkelijk voor alle doelgroepen. Kinderen kunnen er naar school en de sportvereniging, ouderen vinden onderdak in het nieuwe woonzorgcentrum Westenhage.
In het midden van de wijk vindt u de Stinskerk en het Stinspark. Vroeger stond daar Kasteel Voorst, maar tegenwoordig kunnen kinderen er in een speelkasteel, op de skatebaan of bij de dierenweide plezier beleven.
Tussen Westenholte en de IJssel ligt ‘De Vreugderijkerwaard’, een schitterende uiterwaard met waardevolle rivierduinen en zeldzame planten.
Westenholte kent een zeer dynamisch en rijk verenigingsleven met Wijkvereniging Westenholte, Voorst en Frankhuis (WVF) als belangenvertegenwoordiger. Het nieuwe ontmoetingspunt Het Anker speelt een hele belangrijke rol in het samenbrengen van wijkbewoners en het organiseren van activiteiten.
Op het Petuniaplein kunnen de bewoners terecht voor de boodschappen, een kerst- of rommelmarkt, een afspraak met StinsKracht en het Sociaal wijkteam en zelfs voor een biertje in café Het Plein.
Wijkstatistieken
Leeftijd wijkbewoners Zwolle - Westenholte
Huishoudens in Zwolle - Westenholte
Koop/Huur in Zwolle - Westenholte
-
Mannelijke inwoners
2.645 -
Vrouwelijke inwoners
2.680
-
Inwoners Zwolle
63.944 -
Inwoners Zwolle
65.896
-
Auto('s)
1,2 per huishouden
Zwolle
Zwolle heeft vijf stadsdelen met zeventien wijken waar meer dan 120.000 mensen wonen. Elke wijk heeft zijn eigen kleur, smaak, dynamiek, bouw en samenstelling. Voor elk wat wils.
Zwolle is een stad waar veel inwoners trots op zijn en het fijn vertoeven is. Dat zien we ook aan de toename van het aantal bezoekers van de stad. Zwolle is van iedereen, maar 'de wijk is van ons' vinden veel wijkbewoners. Dat laten ze ook zien. Zij steken de handen uit de mouwen en werken actief mee om hun wijk mooi, leefbaar en veilig te houden; een wijk waar mensen naar elkaar omzien.
Bekijk alle wijken